EDEBALİ ORTAOKULU TARİHÇE

Okulumuz Kocaeli  ili İzmit  ilçe merkezinde bulunmaktadır. Okulumuz ilk olarak 1994 yılında 23 Nisan İlköğretim okulu adı altında TOKİ tarafından yapılmış, 1995 yılın eğitim-öğretim faaliyetlerine başlamıştır. Artan öğrenci sayısından dolayı ek bir binaya ihtiyaç duyulmuştur. Okulumuz, 2014 yılında inşaatı bitirilen müstakil dört katlı binaya taşınarak ilkokul bölümünden ayrılmış, Edebali Ortaokulu adını almıştır. 2014 Eğitim Öğretim yılından itibaren Edebali Ortaokulu olarak eğitim-öğretim faaliyetlerine devam eden kurumumuz Milli Eğitim Bakanlığı´na bağlı 11-14 yaş aralığındaki öğrencilerinin eğitim öğretim faaliyetlerinin yürütüldüğü 16 dersliğe sahip, 30 şubeden oluşan,  ikili öğretim yapan bir temel eğitim kurumudur.

Eğitimde Fatih Projesi kapsamında okulumuzda 23 adet etkileşimli tahta bulunmaktadır. Okulumuzda toplam 989 öğrenci öğrenim görmektedir. Okulumuzda halen 3 yönetici, 51 kadrolu öğretmen görev yapmaktadır.

Okulumuzda eğitim ve öğretim çalışmalarının yanı sıra çeşitli faaliyetler de yürütülmektedir. Akademik alanda başarılı olan okulumuzda  öğrencilerimizin bilimsel çalışmalara ilgili duymalarını teşvik amacıyla 4006 Tübitak Bilim Fuarı projesi, sportif alanda  İl koordinatör spor okulu projesi,  2019 TİMMS Matematik ve Fen Eğilimleri uygulamaları yürütülmektedir.

Yayın: 07.02.2018 - Güncelleme: 25.03.2019 14:32 - Görüntülenme: 2338

Etiketler :